SAHOCA

Click here to edit subtitle

Forums

Post Reply
Forum Home > Sembang Sembang > Sticky: Forum & Website FAQ

SAHOCA
Site Owner
Posts: 5

1. Macam mana nak upload gambaq kat photo album?

Pertama sekali kena lah register sebagai member dahulu. Buat masa sekarang photo upload hanya boleh dibuat menggunakan PC ataupun LAPTOP (Wins/Mac OS) shj. 


2. Macam mana nak upload gambaq profile dekat members page?

Sama jugak macam photo album, hanya boleh dibuat menerusi Wins/Mac OS buat masa sekarang. Belum support mobile platform.


3. Macam mana nak link gambaq/video di forum?

Pastikan links anda tidak mengandungi 'https' di hadapan. Tukar 'https' kepada 'http'


4. Macam mana nak paste gambaq yg takda link (direct dari PC/Mobile etc)?

Semua media yg nak di link kan di forum perlu lah di upload terlebih dahulu di mana-mana website. Paling senang, upload dulu di Facebook dan copy link media tersebut.

May 17, 2017 at 2:13 AM Flag Quote & Reply

You must login to post.